ΒΙΟΜΑΖΑ

THERMANSI BACKGROUND
ICON ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Η καύση βιομάζας αποτελεί έναν από τους παλιότερους τρόπους θέρμανσης χώρων. Την τελευταία δεκαετία, η τεχνολογία λεβήτων βιοµάζας έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα επιτυγχάνοντας µεγάλη µείωση των εκλυόμενων ρύπων, ενώ οι αποδόσεις είναι αντίστοιχες των λεβήτων πετρελαίου και αερίου. Επίσης, έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι τρόποι αυτοματισμού και λειτουργίας των λεβήτων βιομάζας.

Οι σύγχρονοι λέβητες που χρησιµοποιούν τεµαχίδια ξύλου (wood chips) ή πελλέτες (pellets), είναι συσκευές υψηλής τεχνολογίας µε αυτόµατη τροφοδοσία καυσίµου. Λειτουργούν σε υψηλές θερµοκρασίες, µε ηλεκτρονικά ελεγχόµενη παροχή αέρα και έχουν απόδοση μεγαλύτερη από 90% της ενέργειας θέρμανσης που περιέχεται στην καύσιμη ύλη.

Συγκριτικά με το χαμηλό βαθμό απόδοσης μιας ανοιχτής εστίας καύσης (τζάκι, ξυλόσομπα κτλ) ή ενός συμβατικού λέβητα ξύλου, οι σύγχρονοι λέβητες βιομάζας είναι αισθητά αποδοτικότεροι. Οι εκπομπές αερίων ρύπων είναι αρκετά χαμηλές, ενώ τα πιο εξελιγµένα µοντέλα διαθέτουν αυτόματο σύστημα τροφοδότησης, αυτόµατο σύστηµα καθαρισµού των επιφανειών εναλλακτών θερµότητας και αυτόµατη αποµάκρυνση της τέφρας.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ